Illan aikataulu:

  • 19:00 Ovet auki
  • 19:30 Dildobingo
  • 20:15 Faija 
  • 21:30 Waldo’s People
  • 23:15 Erika Vikman 
  • 01:00 Petri Nygård

DJ Toivonen aloittaa heti ovien avauduttua ja pitää bileitä käynnissä myös esiintyjien välissä! Illan juontajana toimii Roosteeni.

Suuren suosion saavuttanut Pelti Auki! Festivaalikiertue saa jatkoa ensi keväänä. Kiertue kiertää ympäri Suomen maalis-huhtikuussa 2023. Kehitelty versio kantaa nimeä Pelti Auki! Festivaali 2.0. Kiertuetta tähdittää maan heittämällä kovin bilekattaus: Petri Nygård, Erika Vikman, Pasi ja Anssi, Movetron, Faija sekä Waldo’s People. Oulussa tullaan näkemään: Petri Nygård, Erika Vikman, Waldo’s People sekä Faija Kiertueen juontajana toimii Roosteeni, ja tapahtuman DJ:nä nähdään tietenkin Pelti Auki legendaksi muodostunut viihdyttäjä DJ Toivonen. Pelti kiinni -sanonta saa jälleen kerran aivan uuden merkityksen, kun Pelti Auki saa irrotella luvan kanssa ja niin sanotusti päätyyn saakka.

 

Pelti Auki kiertue sisältää 10 varsinaista festivaalia sekä myöhemmin julkaistavat viralliset Pelti Auki Pre- ja Afterpartyt. Vuonna 2021 järjestetty kiertueella oli useita loppuunmyytyjä paikkoja ja luotto Pelti Auki yleisöön on sen suhteen että niitä nähdään tällä kiertueella lisää! 

 

Illan artistien lisäksi tapahtumassa on luvassa oheisohjelmaa ja kilpailuja. Kiertueen kuulijoiden kannattaa myös pitää korvat auki – koskaan ei tiedä, missä jatkot ovat! Oheisohjelmaan lukeutuu muun muassa dildobingo sekä juomapelejä ja pleikkapelejä sisältävä Lounge. Illan aikana nähdään myös Heated Crew:n kuuma tanssiesitys. Esitys on näyttävä, energinen sekä kuuma. Tanssijalka alkaa varmasti vipattamaan tästä esityksestä. 

 

”Kattaus parasta bilemusaa ja viimeisen päälle oheisohjelmaa niin saadaan aikaan vuodet parhaat bileet. Ensimmäinen Pelti Auki kiertue oli loppuunmyyty monessa paikassa joka oli osoitus tämän toimivuudesta. Tämä on Pelti Auki 2.0!”, kiertueen promoottori Henri Ekman kommentoi.

 

Petri Nygård

Petri Nygård nousi kansan tietoisuuteen hitillään Vitun suomirokkia 2000-luvun alussa. Levy myi kultaa ja Petri voitti Emma-palkinnon Vuoden ilmiöstä. Petrin comeback tapahtui vuonna 2009, jonka jälkeen artisti on julkaissut lukemattoman määrän kultaa ja platinaa myyneitä klassikkohittejä, kuten Selvä päivä, Märkää, Onko sulla pokkaa? sekä Kippis kulaus. 2016 julkaistu jättihitti Pannaan Suomi Kuntoon on striimannut jo nelinkertaista platinaa, ja sittemmin Nössö-single nousi listojen kärkeen ja yltää pian samaan nelinkertaiseen platinaan.

Erika Vikman 

Mökkitie Recordsille sainattu, suomenkielistä diskopoppia esittävä, Erika Vikman nousi koko kansan suosioon Cicciolina -kappaleellaan sekä menestyksellään Uuden Musiikin Kilpailussa. Vikmanin nauttii raja-aitojen kaatamisesta niin musiikissaan kuin muillakin elämänalueillaan. Kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy ja kappaleiden teksteissä käsitellään vakaviakin teemoja. Musiikissa kuuluu sekä menneiden vuosikymmenten että muun muassa Kikan vaikutus. Erika Vikman nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin syksyllä 2021.

 

Waldo’s People 

Vuosi 2022 on iso vuosi bändille, onhan tämä rytmiryhmä kiertänyt maailmaa jo kunniakkaat 25 vuotta. Keikkasetti on täynnä listaykkösiä kahdelta vuosikymmeneltä ja ei ole ihmekkään että bändi striimaa edelleen huikeita määriä suoratoistopalveluissa. Kymmeniä miljoonia striimejä Spotifyssa ja YouTubessa. Waldo on tehnyt läpimurron myös radiossa. Radio Novalla lauantaisin herran isännöimä Waldon Lauantailöylyt on yksi maan kuunnelluimmista ja suosituimmista ohjelmista.

 

Faija 

Faijalla eli tosielämässä Aaron Martikaisella on pitkä tausta musiikin parissa. Pianoa ja klassista kitaraa konservatoriossa soittanut Aaron on Sibelius-lukion kasvatti. Faijan esikoissingle Olutta ja mennyttä (feat. Tauski) julkaistiin vuonna 2018 ja se on striimannut  platinaa. Myös muut singlet ovat olleet menestyksekkäitä; muun muassa single Suomalaisen miehen kyyneleet on ylittänyt platinarajan ja sen musiikkivideota on katsottu jo yli 3 miljoona kertaa.