Illan aikataulu:

Klo 20:00 ovet auki
N. klo 20:30 Suotana
N. Klo 21:30 Wolfheart
N. Klo 23:00 Before The Dawn

Suomalaisen melankolisen metallin pioneeri Before The Dawn kiertää syksyllä kotimaata ja Keski-Eurooppaa yhdessä winter metal -yhtye Wolfheartin kanssa. 22. syyskuuta alkavan Suomen-kiertueen lämppärit on nyt julkaistu. Pohjoista voimaa melodiseen death metaliin ammentava Suotana on illan lämppäri Oulussa.

Multi-instrumentalisti Tuomas Saukkosen johtama Before The Dawn teki tänä vuonna pitkään kaivatun paluun niin julkaisu- kuin keikkarintamalle. Yhtyeen 30. kesäkuuta ilmestynyt paluulevy ”Stormbringers” nousi julkaisuviikollaan Suomen albumilistan sijalle 11 ja fyysisen listan sijalle 3. Lisäksi yhtye saavutti pitkän historiansa ensimmäiset albumisijoitukset Pohjois-Amerikassa, kun levy debytoi Yhdysvaltojen Current Hard Music Albums -listan sijalla 40 ja Kanadan Hard Music Albums -listalla paikalla 73. Albumi on yhtyeen ensimmäinen uudella kokoonpanolla, jossa solistin tonttia hoitaa Paavo Laapotti ja Saukkonen on siirtynyt rumpupallin herraksi.

Kiertueen toisena pääesiintyjänä nähdään niin ikään Tuomas Saukkosen luotsaama Wolfheart. Suomalaisen melodisen death metalin ykkösnimiin lukeutuva yhtye julkaisi viime syksynä kuudennen studioalbuminsa ”King Of The North”. Levy sai loistavan vastaanoton niin faneilta kuin kriitikoilta ja sitä on kuvailtua Wolfheartin tähänastisen tuotannon parhaaksi. Uutta musiikkia parhaillaan valmisteleva yhtye soittaa myöhemmin syksyllä uransa suurimman Euroopan headline-kiertueen yhdessä Before The Dawnin kanssa.

Liput myynnissä Ticketmasterin myyntikanavissa! Tapahtuma on K-18.